سفارش تبلیغ
صبا ویژن
سزاوارترین مردم به کرم کسى است که کریمان بدو شناخته شوند . [نهج البلاغه]

پرسش مهر 86

Powerd by: Parsiblog ® team. ©2006
پیشرفت ایران(جمعه 87 فروردین 2 ساعت 11:46 صبح )

پیشرفت ایران 

 

در چند ماه اخیر یکی از واژه‌هایی که بسیار مورد استفاده قرار گرفته، خط قرمز است.

 

خط قرمز یعنی جایی که حاضر نیستیم به هیچ قیمتی از آن عبور کنیم. برخی از خط قرمزهایی که درباره آنها اجماع جهانی وجود دارد عبارتند از: سرزمین، حاکمیت، امنیت ملی، اعتقادات و باورها و... اما این روزها بویژه در ارتباط با مسائل هسته‌ای، خط قرمزهای غیر واقعی مانند تعلیق و جنگ و... طرح می‌شود که نه تنها خط قرمز نیستند بلکه اهمیت خط قرمز را نیز در اذهان عمومی کمرنگ می‌کنند.

 

در مقابل چند روز پیش رهبر معظم انقلاب اسلامی در یکی از دیدارهای مردمی تاکید کردند «توقف جایز نیست؛ چه در دانشگاه، چه در محیط‌هاى علمى دیگر، چه در محیط‌هاى صنعتى، چه در کارخانه، چه در محیط تجارت و دادوستد و چه در محیط‌هاى علمىِ دینى. در همه‏ محیط‌ها توقف جایز نیست. باید جلو رفت». آنچه در این موضع‌گیری مشهود است، مشخص‌کردن پیشرفت به عنوان یکی از خط قرمزهای کشور در همه حوزه‌ها و سیاست‌های اعلامی و اعمالی است.

 

در واقع پیشرفت یکی از آرمان‌های بسیار جدی ملت ایران در درازنای تاریخ است که در 150سال اخیر در فکر و عمل ایرانیان تجلی بیشتری پیدا کرده و بارها مبنای داوری و بررسی‌ها قرارگرفته است.

 

اگر نهضت مشروطه علی‌رغم همه مخالفت‌ها، دسیسه‌ها، کشتارها و انحراف‌ها به ثمر نشست و نهاد مبارک پارلمان و دموکراسی هرچند به شکل نیم‌بند آن در ایران مستقر شد به این علت بود که مشروطیت از لوازم پیشرفت ایران خوانده می‌شد.

 

 مردم مشروطیت را امر مقدسی می‌دانستند که راه برون‌رفت از زندگی مشقت بار آن زمان بود و از رهگذر آن امکان چشیدن طعم زندگی آرام و آسوده فراهم می‌شد و شاید حمایت روحانیان عظیم‌الشأنی مانند بهبهانی، طباطبایی، آخوند خراسانی و علامه نائینی از مشروطیت نیز از همین منظر بود.

 

اگر دکتر مصدق توانست علی‌رغم مخالفت شاه و کمونیست‌ها و آمریکا و انگلیس و سرسپردگان داخلی‌شان و خیانت دشمنان دوست‌نما، صنعت نفت را با پشتوانه مردمی ملی کند به این خاطر بود که دورنمای این نهضت ملی پیشرفت ایران ترسیم شده بود.

 

نهضت اسلامی در 15 سال عمر خود که با پیروزی انقلاب اسلامی به ثمر نشست، یکی از نقاط آسیب‌پذیر رژیم پهلوی را عدم پیشرفت همه جانبه و اکتفا به زرق و برق‌های ظاهری می‌دانست. همه گروه‌های مبارز اعم از مذهبی، ملی و چپی محمدرضای پهلوی را به نالایقی و رژیم او را به ناکارآمدی در مسیر توسعه ایران متهم می‌کردند و این اتهام نیز با تایید مردم در انقلاب مواجه شد و از همین منظر بخش عمده‌ای از سخنان رهبر کبیر و فقید انقلاب اسلامی در روز 12بهمن 57 نیز به همین مسئله اختصاص یافت.

 

امروز معیار و ملاک ارزیابی دولت‌ها ی پس از انقلاب و مدیران کشور در بخش‌های مختلف، نقشی است که آنها در پیشرفت کشور ایفا می‌کنند یا برنامه‌ها و اقداماتی است که برای پیشرفت کشور به منصه ظهور می‌رسانند. پیشرفت، آرمانی ملی است که همه افراد، اقوام، مذاهب، سلیقه‌ها، گرایش‌ها و اعتقادات را زیر چتر همبستگی قرار می‌دهد. هیچ‌کس نمی‌تواند مخالف پیشرفت کشور باشد.

 

هیچ‌کس نمی‌تواند خواستار توقف فعالیت‌های این ملت در عرصه‌های گوناگون باشد.امروز اگر پرونده هسته‌ای از حمایت توده‌های ملت برخوردار است- که در 22بهمن امسال متجلی شد- به این خاطر است که بخشی از زنجیره پیشرفت ایران محسوب می‌‌شود.

 

نیاز اصلی بشر و کلید پیشرفت، تثبیت صلح و امنیت در جهان است .

 

جاسبی: نیاز اصلی بشر و کلید پیشرفت، تثبیت صلح و امنیت در جهان است

 

 رییس دانشگاه آزاد اسلامی در پیامی به مناسبت سال نو میلادی و ولادت حضرت عیسی(ع) تصریح کرد "امروزه نیاز اصلی بشریت و کلید پیشرفت و تعالی ، دوری از جنگ و خونریزی و استقرار صلح ، ثبات و امنیت در جهان است. "

 

عضو هیات مدیره انجمن بین‌المللی دانشگاه‌های جهان ابراز امیدواری کرد:
سال? ????میلادی در پرتو توسعه همکاری‌های علمی و فرهنگی،سالی سرشار از صلح، ثبات و آرامش برای شکوفایی دانش و پژوهش در عرصه بین‌الملل باشد.

 

وی، دانایی محوری را عاملی برای توسعه صلح و دوستی ملت‌ها دانست وابراز امیدواری کرد سال نو میلادی نقطه عطفی در رویکرد جهان متمدن به‌صلح و دیانت باشد و آزادی مبتنی بر اخلاق، معنویت و پیشرفت و رفاه مبتنی برعدالت محوری در جهان حاکم شود.

 

تلاش برای اجرای پروژه های بلند مدت

 

دیدگاه مثبت:  چنانچه افراد جامعه بخصوص نسل جوان دچار دیدگاه منفی گردند دیگر مجالی برای نواندیشی و فعالیت باقی نخواهد ماند.

 

 اطلاعات فنی و خدماتی : بدون آگاهی وتخصص فنی ، در فعالیت مورد نظر و بدون داشتن اطلاعات جامع مسلما هر فرد به استقبال شکست می رود.

 

شجاعت: باید با شجاعت و بدون تزلزل ادامه مسیر داد و از دشمنان  هراسی به دل راه نداد.

 

 دسترسی به منابع مالی: برای اجرای یک طرح موفق دسترسی به منابع مالی از اولین قدمها محسوب می شود.

 

«هر کار بزرگ در آغاز محال به نظر می آید.دشوارترین همان قدم اول است ».

 

  انگیزه پیشرفت ، کارآفرینی و توسعه اقتصادی 

 

 درباره علل و عوامل پیشرفت و توسعه برخی کشورها و رشد نیافتگی برخی دیگر، سخن بسیار گفته شده، اما در این بیان به انگیزه‏های فردی به عنوان یکی از

 

 عوامل پیشرفت، کمتر توجه شده است. عده‏ای عقیده دارند که تحولات اتفاق افتاده در درون یک جامعه، برخاسته از تجربیات و حالت‏های روانی و درونی مشترکی است که افراد آن جامعه دارند. بنا بر این ، انگیزه‏های درونی افراد به عنوان یکی از عوامل ترقی و توسعه باید مورد اهتمام جدی برنامه‏ریزان اقتصادی و اجتماعی در جوامع کمتر توسعه یافته قرار گیرد؛ زیرا عقیده بر این است که ویژگی‏ها و باورهای جدید و منحصر به فردی که در یک فرهنگ خاص شکل می‏گیرد، به طور وسیعی بر ماهیت آن فرهنگ و جامعه تأثیر می‏گذارد.

 

فعالیت افراد تا حدود زیادی به سطح و نوع انگیزه‏های آنها بستگی دارد. در حقیقت ، انگیزه است که به رفتار آدمی انرژی می‏دهد و آن را هدایت می‏کند. بنا بر این ، میزان و نوع فعالیت‏های اجتماعی و اقتصادی افراد یک جامعه که زیربنای توسعه و پیشرفت یک جامعه را تشکیل می‏دهند نیز به انگیزه تک تک افراد آن جامعه بستگی دارد. به طوری که «انگیزه پیشرفت» نیروی محرکه جامعه برای پیشرفت و ترقّی محسوب می‏گردد.

 

به اعتقاد روان‏شناسان، انگیزه پیشرفت، میل و اشتیاق و یا تلاش و کوششی است که فرد برای دستیابی به یک هدف و یا تسلط بر اشیا و امور و یا افراد و اندیشه‏ها و رسیدن به یک معیار متعالی ابراز می‏دارد. در انگیزه پیشرفت ، نگرش به سوی موفقیت است که اهمیت دارد ، نه خود موفقیت ، به طوری که ثابت شده است اصولاً با وجود توانایی‏های برابر ، فردی که از انگیزه پیشرفت بالاتر برخوردار است ، موفق‏تر است

 

 


» هدایت خالومحمدی
»» نظرات دیگران ( نظر)


لیست کل یادداشت های وبلاگ
تبریک میلاد ÷یامبر
[عناوین آرشیوشده]

بازدیدهای امروز: 2 بازدید
بازدیدهای دیروز: 10 بازدید
مجموع بازدیدها: 14620 بازدید
[ صفحه اصلی ]
[ وضعیت من در یاهو ]
[ پست الکترونیک ]
[ پارسی بلاگ ]
[ درباره من ]

» لینک دوستان من «
» لوگوی دوستان من «
» فهرست موضوعی یادداشت ها «
» آرشیو یادداشت ها «
» اشتراک در خبرنامه «