سفارش تبلیغ
صبا ویژن
دانشمند از روزه دار شب زنده دار مجاهد در راه خدا، پاداش بزرگتری دارد . [امام علی علیه السلام]

پرسش مهر 86

Powerd by: Parsiblog ® team. ©2006
سپردن امور به دست کم‏خردان و غیر متخصّصان(جمعه 87 فروردین 2 ساعت 8:11 صبح )

از مسائل آشکار و موضوعهاى حتمى در نزد اقتصاددانان- بویژه در زمان معاصر- یکى این است که برنامه اقتصادى و عملى کردن آن بصورتى درست و ثمربخش، مبتنى بر علم و تخصّص و مهارت است، پس لازم است که برنامه‏ریزى و رهبرى فعّالیّت، در هر شاخه‏اى از شاخه‏هاى اقتصاد و رشد مالى، در دست متخصّصانى باشد داراى تجربه کافى و مهارت لازم، و گر نه چیزى جز خسارت و زیان از آن به دست نمى‏آید. و این امر در مورد انواع کشاورزى و صنعت و کار و تولید و واردات و توزیع و نظایر اینها باید بطور کامل و دقیق و بدون تسامح مراعات شود، پس (مثلا) در بخش کشاورزى در این موارد به تخصّص و کارشناسى نیازمندیم:
(1)- آب و شناسایى منابع زیر زمینى و کیفیّت استخراج آنها، و نیز منابع سطحى زمینى، و چگونگى آبیارى و جلوگیرى از هدر رفتن آب، و سد سازى براى ذخیره کردن ریزشهاى ناگهانى و سیلها و رودهاى هرزرو.
(2)- آماده کردن زمینها براى کشت و جلوگیرى از خرابى آنها.
(3)- کشت و گونه‏هاى مختلف آن، و چگونگى بهره‏مند شدن از آلات کشاورزى نوین براى بالابردن کیفیّت و کمیّت فرآورده‏هاى کشاورزى، نیز شناسایى آنچه از محصول زمین براى خوراک و پوشاک و دیگر نیازمندیهاى مردم ضرورى است و آنچه ضرورى نیست، و تمیز دادن میان اینها. همچنین توجّه به آنچه به دامها و چارپایان و بهره‏مندى سالم از آنها مربوط مى‏شود.
(4)- رسیدگى به آن بخش از محصولات کشاورزى، که براى کارخانه‏ها ضرورت دارد.
(5)- ساختن راه به منظور رساندن فرآورده‏هاى کشاورزى به بازارهاى فروش و نمایشگاهها.
در بخش صنعتى نیز- از جمله- در این موارد نیاز به تخصّص و کارشناسى داریم:
(1)- معادن و کانیها و موادّ خام.
(2)- روشهاى فنّى (تکنیکهاى) پیشرفته صنعتى.
(3)- راههاى تکامل کمّى و کیفى فرآورده‏هاى صنعتى.
(4)- تشخیص ضرورى و غیر ضرورى در تولید، تا از این راه آنچه اترافى و اسرافى است و به سلامت اقتصاد اجتماعى آسیب مى‏رساند، تولید نشود.
(5)- استفاده از صنایع سنگین و تکمیل آنها.
و هزاران مسأله دیگر که شناسایى آنها نیازمند شناخت تخصّصى است؛ حتّى در زمینه مسائل و موضوعات اقتصادى، به شناخت شمارى از مسائل انسانى و درک افکار و روحیّات گروههاى مختلف مردم نیز نیازمندیم؛ همچنین شناخت اینکه چه مقیاسهایى بر روابط اجتماعى و محیطى و خانوادگى حکومت مى‏کند، و شناخت چگونگى مصرف و ترازهاى متفاوت آن در آبادیها و شهرها و محیطهاى مختلف.
خلاصه آنکه جهان امروز جهان تخصّص است، و هیچ عمل نتیجه بخش درستى بدون آن صورت پذیر نیست؛ و تخصّص مقدّمه‏اى ضرورى است براى هر پیشرفت و تکامل اقتصادى و اجتماعى و سیاسى و فرهنگى و دفاعى، و هر اصلاح یا تغییر.(1)



--------------------------------

1- الحیاة با ترجمه احمد آرام، ج‏4، ص: 512


» هدایت خالومحمدی
»» نظرات دیگران ( نظر)


لیست کل یادداشت های وبلاگ
تبریک میلاد ÷یامبر
[عناوین آرشیوشده]

بازدیدهای امروز: 31 بازدید
بازدیدهای دیروز: 10 بازدید
مجموع بازدیدها: 14649 بازدید
[ صفحه اصلی ]
[ وضعیت من در یاهو ]
[ پست الکترونیک ]
[ پارسی بلاگ ]
[ درباره من ]

» لینک دوستان من «
» لوگوی دوستان من «
» فهرست موضوعی یادداشت ها «
» آرشیو یادداشت ها «
» اشتراک در خبرنامه «